Weg van Jou


Anna bewerkte het scenario voor de romantische komedie Weg van Jou. Producent NL Film maakte de film en de regie is in handen van Jelle de Jonge. De hoofdrollen zijn gespeeld door Katja Herbers, Maarten Heijmans, Margot Rôs en Lykele Muus. Katja Herbers is genomineerd voor een Gouden Kalf. Kijk hier de trailer.


De Telegraaf - 3,5 sterren

"Actrice Katja Herbers had al wel dragende rollen in het theater, maar haar aandeel in speelfilms en tv-series als Divorce was tot nu toe bescheidener. In Weg van jou laat zij zien dat zij ook op het witte doek met gemak een hoofdrol aankan. (...) Deze Nederlandse romcom illustreert op sympathieke en goed getimede wijze dat groots en meeslepend leven ook in alle eenvoud kan, zolang je maar luistert naar wat je hart zachtjes fluistert. Verder leert Weg van jou ons dat je ook op Zeeland zomaar verliefd kunt worden."

De Volkskrant - Vier sterren

"Van buitenaf ziet Weg van jou eruit als formulewerk: de zoveelste Nederlandse romantische publiekskomedie, zonder al te veel liefde en originaliteit gemaakt. Zonde! Want Weg van jou is - misschien ook wel daarom - verrassend leuk. (...) De film is op zijn sterkst op kromme-tenenmomenten: Evi (Katja Herbers, red.) slaagt erin om steeds precies het verkeerde te zeggen of te doen, terwijl een of meerdere Zeeuwen haar onbegrijpend aanstaren. De hele cast beschikt over een heerlijk gevoel voor timing en met zijn beeldvoering doet De Jonge er vaak nog een schepje bovenop."

NRC - Vier sterren

"Hoewel een geleend idee, is de uitwerking op alle niveaus vrijwel vlekkeloos. Een romantische komedie drijft op de chemie tussen de hoofdrolspelers en dat zit hier wel snor, met dank aan het charisma van Katja Herbers (Divorce) en Maarten Heijmans (Ramses). (...)  Maar Weg van jou is vooral een liefdesbrief aan Zeeuws-Vlaanderen, de plek waar stadsmens Evi tot rust komt en haar prioriteiten bijstelt."
43472_WEG-VAN-JOU_STILL-1_1920X1080_HR-960x540.jpg


 

Ei

In oktober 2014 verscheen Ei bij uitgeverij Nijgh en Van Ditmar. Hoofdpersoon Leyla is journaliste op de politieke redactie van een krant. Als er bij een standaardprocedure in het ziekenhuis een fout wordt gemaakt kan Leyla geen kinderen meer krijgen. Ze gaat op zoek naar de gynaecoloog die de operatie bij haar verrichte.

Het boek ligt in de winkels, is online te bestellen en ook verkrijgbaar als e-book.

 

Columns

Anna heeft samen met schrijfster en journalist Hanna Bervoets een wekelijkse column in de Viva. Ze leerden elkaar kennen bij de opnames van 'Wie is de Mol?' en bespreken in Viva wekelijks een fenomeen.

Anna schreef voor vier edities van Libelle Nieuwscafé een bijdrage. Het thema was verwerkt in korte verhaaltjes over het leven van Lara, een ambitieuze vrouw in de veranderende stad.

 

Je Blijft

November 2010 verscheen Anna's debuutroman 'Je Blijft'.

Daaf is niet de knapste, niet de stoerste maar Daaf en Dora passen als Duplo in elkaar. Ze zijn onafscheidelijk. Samen nemen ze een bijbaantje als tekstschrijver waardoor ze op begrafenissen terechtkomen van mensen zonder nabestaanden. Daaf en Dora fietsen week in week uit naar de uitvaartdiensten, om deze onbekende mensen toch een laatste eer te bewijzen en een mooi afscheid te geven. Op de fiets naar huis maken ze plannen voor de toekomst. De toekomst samen.

Op een dag staat Dora achter de katheder zoals ze zo vaak heeft gestaan, maar ditmaal is alles anders. In de weken die volgen verliest Dora de grip op alles wat ze zo zorgvuldig met Daaf had opgebouwd. Vluchten is de enige optie, maar hoe moet je verdwijnen als het geluk onder de grond is begraven? Waar kun je heen als je nergens wilt zijn?

o.a. te koop bij bol.com ook als e-book 

je-blijft.jpg
je-blijft-3.jpg

'Je Blijft' is verschenen in mid-price met een nieuwe omslag. Het is de derde druk van deze debuutroman.

Andere schrijfactiviteiten

Artikel voor Amsterdam Magazine