Borgen op het Theaterfestival

Het theaterspektakel Borgen is na de uitverkochte tournee opnieuw te zien. De voorstelling door het NNT van Ola Mafalaani is te zien op zondag 4 september in Antwerpen en op 9 en 10 september in de Stadsschouwburg in Amsterdam. De voorstelling is geselecteerd voor het Vlaamse en het Nederlandse Theaterfestival.

Borgen

Anna gaat één van de hoofdrollen spelen in de theateradaptie van de Deense tv-serie Borgen. Ola Mafaalani regisseert dit tien uur durende stuk over een vrouwelijke Minister-President (Malou Gorter) die het land moet leiden maar ook probeert haar gezin bijeen te houden. Anna speelt de rol van Katerine Fønsmark, een journaliste die de politici het vuur aan de schenen legt in interviews. Het Noord Nederlans Toneel (NNT) brengt de productie vanaf 18 maart in twaalf steden op de planken.

Meer informatie vind je hier.


Release Zwarte Tulp

De serie Zwarte Tulp is uit. Deze gloednieuwe dramaserie waarin Anna één van de hoofdrollen speelt staat in zijn geheel online en is te zien via Videoland.

Paddington

In de familiefilm 'Paddington' zal ik de Nederlandse versie inspreken van het personage van Nicole Kidman. Het personage 'Millicent' is een taxidermist die beertje Paddington wil opzetten en dus de slechterik van het verhaal. Paddington is vanaf 11 februari in de bioscoop te zien.

 

Boekpresentatie Ei

Zondag 26 oktober kreeg ik het eerste exemplaar uitgereikt van Willemijn Tillmans van Nijgh en van Ditmar. 

28 Oktober ligt Ei in de winkels.

 


Roman 'Ei' verschijnt 28 oktober

Op 28 oktober verschijnt bij Nijgh & Van Ditmar 'Ei' de tweede roman van Anna na 'Je Blijft'.

Wanneer Leyla een echo laat maken in het ziekenhuis ziet Dr. Adema, haar gynaecoloog, een vlekje bij een van haar eileiders. Een grijs vlekje dat daar niet hoort, maar dat heel eenvoudig is te verwijderen. Een standaardprocedure, niets waar ze zich zorgen om hoeft te maken. Dr. Adema doet deze ingreep al jaren. Nog nooit heeft hij een fout gemaakt. Nog nooit.


 

Zwarte Tulp

In juli beginnen de opnames van Zwarte Tulp, een nieuwe serie exclusief voor Videoland. Anna speelt Emma Vonk, één van de hoofdrollen in deze dramaserie over een familie in de wereld van de tulpenbollen. Andere rollen zijn voor Huub Stapel, Linda van Dijck, Benja Bruijning, Roeland Fernhout, Gijs Naber en Marcel Musters. De regie is in handen van Ben Sombogaart, Ties Schenk en Marc Willard. Zwarte Tulp wordt geproduceerd door NL Film en zal vanaf maart 2015 exclusief te zien zijn via Videoland

 

Gejaagd door de Wind

In Vrij Nederland, het Algemeen Dagblad, het NRC en NRC-Next stonden voorbeschouwingen over de voorstelling.

In Jan Magazine stond een column van mij met een foto van Anne Timmer

by Anne Timmer

Zie hier de trailer van de voorstelling.

Voor meer informatie en kaarten voor de voorstelling kijk hier.

Speciale Kröller-Müller dag

In het Kröller-Müller museum is op dit moment de tentoonstelling Top 75 te zien ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van het museum. Samen met 23 anderen maakte ik een audio-tour langs een aantal van mijn favoriete werken. 

Voor zaterdag 9 november hebben het museum en ik iets bijzonders bedacht. Ik neem een aantal mensen mee op een reis langs mijn lievelingsschilderijen. Ik zal nog niet alles verklappen maar het wordt een bijzondere en poëtische reis.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@kmm.nl met als onderwerp 'Poëtische reis Anna Drijver', of via deze link. 

 

IMG_5124.JPG

Ubunutu Academy bezoek in Kaapstad

In april was Anna in Kaapstad om een workshop te geven aan de Ubuntu Academy. Ubuntu is een Nederlandse organisatie die door middel van theater, dans en muziek het leven van straatkinderen op verschillende plekken iets leuker maakt. In Kaapstad is een opleiding gevestigd die jongeren uit verschillende townships creatief opleidt. Kijk hier voor de site van Ubuntu Academy in Kaapstad. Of kijk hier voor de site van Ubuntu.

Anna is sinds vier jaar ambassadeur van Ubuntu. Eerder reisde ze naar een project in Bandung. Kijk hier naar het verslag van deze reis. 

Bezoek aan Blikkiesdorp

Bezoek aan Blikkiesdorp

Bezoek aan Bandung

Bezoek aan Bandung

Gouden Kalveren

Op vrijdag 4 oktober presenteert Anna de uitreiking van de Gouden Kalveren op de slotavond van het Nederlands Filmfestival.  Kijk hier voor meer informatie over het Nederlands Filmfestival.

Gouden-Kalf.jpg

Robeco Summer Nights - John Williams

Deze zomer presenteerde Anna in het Concertgebouw in Amsterdam een Robeco Summer Night concert. Op deze avond werd de filmmuziek van John Williams gespeeld door het Nederlands Symfonie Orkest onder leiding van dirigent Ernst van Tiel. De muziek was onder andere van de films Schindler's List, E.T., Indiana Jones en Star Wars.

Welkom

Welkom op deze vernieuwde site. We houden je graag op de hoogte van waar Anna mee bezig is.